0223 - 616 509

Ondernemersrecht

Bij advocatenkantoor Van der Heiden hebben de medewerkers passie voor ondernemers. Een advocaat is zelf ook ondernemer. Daardoor weten we waar ondernemers tegenaan lopen in hun dagelijks werk. Advocatenkantoor Van der Heiden helpt ondernemers en zoekt samen met de client naar passende oplossingen voor conflicten binnen en buiten de onderneming.

Rechtsgebieden

Om een goede advocaat ondernemingsrecht te zijn, is Van der Heiden gespecialiseerd in de rechtsgebieden waar ondernemers mee te maken krijgen. Overeenkomstenrecht, geschillen, incasso, faillissementen, arbeidsrecht, intellectueel eigendom, vastgoed, huurrecht en op al die andere gebieden waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen, zoals het uittreden uit een vennootschap onder firma (VOF).

Gespecialiseerd

Van der Heiden is gespecialiseerd in franchising. In franchiseverband werken zelfstandige ondernemers. Om die reden kan Van der Heiden zijn cliënten goed adviseren; hij weet wat er in de branche speelt. Van der Heiden heeft ervaring met verschillende sectoren in het bedrijfsleven. Van vlaaien, horeca, restaurantbedrijven, tot rijscholen, entertainment, retail en scheepvaart. Van der Heiden helpt ondernemers op allerlei verschillende gebieden, in verschillende branches.

Adviezen die aansluiten

Een advocaat ondernemersrecht geeft pas goede adviezen, als hij zijn cliënten kent. Als hij op de werkvloer komt. Als hij de bedrijfscultuur kan opsnuiven en de bedrijfsfilosofie door en door begrijpt. Je moet de taal spreken van de ondernemer. Pas dan sluiten adviezen goed aan.
Van der Heiden heeft veel ervaring verkregen, door het bijwonen van franchisnemersvergaderingen. Uit de overlegvergaderingen van franchisenemers met franchisenemers en franchisenemers met de franchisegever. Daardoor geeft Van der Heiden pragmatische adviezen, die direct kunnen worden toegepast. Een advocaat ondernemingsrecht heeft maar één doel: hij moet ervoor zorgen dat de ondernemer niet wordt tegengehouden door juridische problemen. De ondernemer moet zijn bedrijf runnen en is niet gebaat bij langdurige en kostbare procedures bij de rechter. Vaak is een slechte oplossing beter dan een goede procedure. De zaak is dan wel opgelost en de ondernemer kan snel verder en doen waar hij goed in is: "ondernemen".